Verzuim & Re intergratie Coaching - Mindful Balance

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Verzuim & Re intergratie Coaching

Verzuim en of Re intergratie is een persoonlijke proces voor werknemers, in een vertrouwde omgeving, gericht op de toekomst, het ontwikkelen van iemands vitaliteit en het bevorderen van de algehele welzijn. Het aantal werknemers dat uitvalt neemt de laatste jaren alleen maar toe, inmiddels is nu ook ruim een derde van het ziekteverzuim het gevolg van psychische problemen. Werknemers worden vaak ziek van de situatie waar ze in zitten.

Dit is voor iedere personeelsmanager/HRM- er of arbo - professional lastig te bestrijden. Deze situaties gaan vaak samen met gevoelens van onmacht en onduidelijkheid. Het vereist gepast, kundig en soms ook specialistisch ingrijpen, want daar is in de preventiesfeer heel veel te veranderen, met alle positieve gevolgen van dien.
Als onafhankelijk persoon binnen een organisatie werk ik als coach én vertrouwenspersoon met als motto
• Hoe houd je een mens gezond en aan het werk?
• Omdat er steeds meer kosten voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid op het bedrijfsleven afgewenteld worden,
Ontstaat er steeds meer behoefte aan preventiemogelijkheden.
• Veel ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid worden veroorzaakt door psychosomatische klachten.
• Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer bedrijven overgaan tot het aanstellen van een bedrijfscounselor binnen de organisatie.
• Op die manier kunnen problemen in een vroeg stadium worden gesignaleerd en op een professionele en gerichte wijze worden
aangepakt.

Er zijn heel veel redenen waarom mensen in bepaalde fases van hun leven niet lekker in hun vel zitten, bijvoorbeeld door privéproblemen, door samenwerkingsproblemen met collega’s, door reorganisaties. Of ernstiger zaken, zoals pesten of intimidatie. Dit heeft grote invloed op het functioneren.

Als iemand in zo’n situatie zit en zelf niet goed weet hoe hij of zij dat aan kan pakken, dan leidt dit vaak tot spanningen thuis of op de werkvloer. Soms blijven mensen langer dan nodig rondlopen met klachten en problemen. Er is dan sprake van verzuim (op de werkvloer en in de persoonlijke levenssfeer). Deze problemen leiden regelmatig tot ziekteverzuim en mogelijk ergere gevolgen.
Een traject of training kan worden gestart voordat iemand zich ziek meld, maar ook als iemand al (gedeeltelijk) is ziek gemeld.

Ik helpt iemand duidelijk te krijgen wat er precies aan de hand is en ook hoe diegene er effectiever mee om zou kunnen gaan. Ik werk met de praktische uitwerking van een coach, door mijn expertise kan ik meer de diepte in en het heeft daardoor een meer therapeutische werking, wat onder meer de zelfredzaamheid stimuleert. Door de verdieping komen de onderliggende knelpunten van iemand aan de orde. Hierdoor voorkomen we dat we met allerlei acties van start gaat die geen blijvende waarde hebben.

Ik begeleid en ondersteun uw werknemers met een praktische aanpak dat opmaat word afgestemd om de oorzaken van stress helder te krijgen en doelmatige oplossingen te vinden. Hierbij maak ik indien nodig aanvullend gebruik van diverse methodes. 

Dit maakt dat mensen zich sneller weer gezonder voelen en meer balans vinden in hun lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Doordat men zelf heeft geleerd probleemoplossingstechnieken toe te passen, is men in toekomstige situaties in staat om beter met de problematiek om te gaan. Tijdens een traject worden therapeutische interventies ingezet, die er voor zorgen dat mensen lijfelijk ervaren wat hun manier van denken, handelen en voelen met hen doet. Dit is het begin van gedragsverandering.

Mijn werk binnen uw bedrijf
Er zijn 2 mogelijkheden:
  • Aantal vaste uren per week of per maand welke vooraf in overleg worden bepaald ben ik binnen het bedrijf aanwezig. Men kan op deze tijden een afspraak maken voor een consult en bied op de gezette tijden begeleiding aan werknemers die (tijdelijke) begeleiding nodig hebben.
  • Vanuit een traject begeleid o ondersteun ik één of meerdere werknemers gedurende een periode waarvan de omstandigheden vragen om opmaat aangepakt te worden.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu