Ontspannen en bewust werken met energie - Mindful Balance

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Ontspannen en bewust werken met energie

Cursussen & workshops
Reiki is een eeuwenoude Oosters methode voor meer vitaliteit, minder stress, betere energiebalans, spirituele groei en zoveel méér.

Wat is Reiki
Reiki is net zoals shiatsu en acupunctuur, een methode die werkt op basis van universele energie. Universele energie is de levenskracht die, volgens de Oosterse filosofie, in de gehele natuur en alle levende wezens aanwezig is en die alles met elkaar verbindt. Reiki zorgt in de basis voor een natuurlijke balans en harmonie in de energiebanen ook wel meridianen genoemd.

Wat doet Reiki
Reik zorgt voor vitaliteit, minder stress, een betere energie balans, een bewust contact met het lichaam, zorgt voor spirituele groei en verruiming van het bewustzijn.
Ook wanneer door ziekte, vermoeidheid of stress het lichaam te weinig energie heeft om te kunnen herstellen, kan reiki een methode zijn om het lichaam op een natuurlijke wijze te ondersteunen bij het herstel. Met Reiki kun je zowel jezelf als iemand anders energie geven. 

Tijdens de Class leer je o.a., handoplegging om te leren voelen welke plek in het lichaam meer energie nodig heeft en hoe je gericht de energetische balans herstellen. Dit wordt de Byosen genoemd. Met Reiki is het mogelijk om stress gerelateerde kwalen en pijnen te verminderen, de vitaliteit, algehele welzijn, immuunsysteem, de weerstand, de energiebalans te bevorderen en om je spiritueel te ontwikkelen.

De Reiki kracht werkt positief 
Bevordert het natuurlijk herstellend proces van het lichaam
Vitaliseren van lichaam en geest
Brengt de energiehuishouding in evenwicht
Past zich aan, aan de behoefte van de ontvanger
Bevordert het vertrouwen en de ontwikkeling van je intuïtie
Bevordert het vermogen om kritieke situaties beter het hoofd te bieden
Werkt verzachtend op mentaal en emotioneel niveau
Reiki leidt tot diepe ontspanning van lichaam en geest
Reiki bevordert de levensenergie ( vitaliteit)
Reiki bevordert spirituele groei en inzichten
Reiki verhoogt de vibratiefrequentie van het lichaam, doordat er extra levensenergie wordt toegevoegd
Reiki werkt harmoniserend, geruststellend en ontspannend
Reiki zorgt voor een bewuste herverbinding met de natuur en de alles omvattende levensenergie, hierdoor werkt Reiki ook bijzonder goed bij dieren.

Reiki Class
Reiki is een methode om je bewust te worden van de levensenergie. Om de innerlijke communicatie vanuit je zijn beter te gaan begrijpen zodat je meer vertrouwen en liefde kunt gaan ervaren. Door Reiki kun jij tot groei komen om de signalen van je lichaam beter te begrijpen. Hierdoor kun je meer harmonie creëren in je eigen leven of met het werk.
Om je weer bewust op jouw levensenergie (reiki kanaal) af te stemmen is er een reiki proces nodig.

Je kunt het vergelijken met een radio, om een zender zuiver te ontvangen, moet je de juiste golflengte vinden om op af te stemmen om zo het geluid zuiver te ontvangen. Zo is dat ook bij Reiki door de juiste energie trilling kan de verbinding vernieuwd worden met je hart, hoofd en buik. Dit kan alleen door een Reiki Master worden gedaan.

Wanneer je eenmaal dit het reiki 1e graad proces hebt ontvangen is dit voor het leven. Ook wanneer je een tijdje niet bewust met de Reiki methode werkt, blijft het aanwezig en op het moment dat jij je weer bewust afstemt, komt de juiste stroming weer op gang. Reiki kan niet gestuurd worden door degene die Reiki geeft, het kan je dus niet manipuleren. Alles wat er gebeurd is in overeenstemming met de wil van jouw lichaam. Jouw lichaam is een magnifieke fijngevoelige creatie van de natuur, alles wat er gebeurt is vanuit jouw eigen natuurlijke creatie, jouw lichaam en geest.

Hoe kun je Reiki leren?
Reiki is door iedereen te leren, zelfs door kinderen, je hebt hiervoor geen speciale voorkennis voor nodig. Tijdens deze Reiki 1 graad Class leer jij dat wat je nodig hebt. Ik geef je als Reiki Master de tips en tools mee en stem je zuiver af op de juiste energie trilling die nodig is om Reiki toe te gaan passen. Door de eenvoud van Reiki kan iedereen leren een levende verbinding aan te gaan met deze natuurlijke kracht. De basis is een dagelijkse beoefening van handoplegging bij jezelf, wat een levenslange mogelijkheid geeft iedere dag tijd voor jezelf te creëren.

Tijd waarin je Reiki de mogelijkheid geeft je hele systeem in balans te brengen. Tijd om stil te staan bij je lichaam en te ervaren waar de aandacht naar toe gaat. Tijd om bewust te worden van de reikwijdte van je mens- zijn. De rijkdom van vijf leefregels, die je aangereikt worden bij een Reiki 1e graad class, kunnen levenslang inzichten geven over wie je bent en wat je in dit leven kunt doen om jezelf en anderen tevreden en gelukkig te maken.

Reiki 1e graad:
Reiki is een groei proces om de verbinding met hart, hoofd en buik te ontwikkelen. Voor een ieder is dit proces uniek en persoonlijk. Tijdens deze Reiki 1e graad Class krijg je diverse tips en tools om met Reiki aan de slag te gaan. Deze cursus/training is inclusief naslagwerk, digitaal audio materiaal en een certificaat.

Inhoud Reiki 1e graad Class:
• De geschiedenis van Reiki en wat is het
• De 5 leefregels van Reiki
• Diverse Reiki meditatie en oefeningen
• Reiki als ontspanning en of ontladen van stress.
• Reiki als spiritueel pad
• Tips en tools
• Je geeft een reiki behandeling en ontvangt een behandeling
• inwijding ter afstemming op de Reiki energie

Praktische informatie Reiki 1e graad Class inclusief certificaat:
Kosten inkomensafhankelijk
  • Reiki 1e graad bestaat uit 1 daagse class (10:00 tot 17:00 uur) 
  • Locatie op het terrein van Mindful Balance te Heerewaarden
  • Zorg voor makkelijk zittende kleding en een kussentje
  • Inclusief koffie, thee, frisdrank, bronwater en jus'd Orange
  • Inclusief digitaal naslagwerk/werkbladen, audio materiaal en certificaat.

You are a beautiful soul with a body and mind!
aanmelden kan door een email te sturen naar info@mindfulbalance.nl

Reiki mag alleen gegeven worden door een Reiki Master/teacher.
Sinds 2007 Ben ik Reiki Master/Teacher en faciliteer ik Reiki Classes.
Heb jij Reiki 1e graad en wil je verder met Reiki 2e graad of wil je na de 2e graad door groeien naar Reiki Master en uiteindeijk naar Master/teacher.
Neem dan vrijblijvend contact met me op en informeer naar de mogelijkheden.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu