Ontspanningstherapie - Wellness Salon

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Ontspanningstherapie

Behandelingen
Ontspannen is geen luxe! Maar een noodzaak om gezond en vitaal te blijven.

We hebben ontspanning nodig om lichaam en geest te laten herstellen van inspanning. Wanneer lichaan en geest niet de ruimte en tijd krijgen om bij te komen, stapelen de spanning, energie tekort en vermoeidheid zich op. Tot het moment dat het teveel wordt.

Wanneer we tussendoor "even" ruimte aan onszelf geven door te ontspannen kun je veel meer aan. Hiermee kun je met meer gemak met de hectiek van de maatschappij en gekte van alle dag om blijven gaan. Je gaat makkelijker om met stress, werk, teleurstellingen en de eisen die aan je gesteld worden. 

Te gespannen?
Vaak ben je je er niet (meer) bewust van dat je voortdurend te gespannen bent. Je bent niet anders gewend dan dat je lichaam wat stijf voelt en dat je maagpijn of rugklachten hebt of moe opstaat enz.
Ontspanningstherapie
Vaak koppelen we onze klachten niet aan een situatie en stress. Hoe zit dat bij jou? Onderzoek eens in alle eerlijkheid de klachten en of frustraties die je hebt.

Vicieuze cirkel
Wanneer er spanningsklachten ontstaan loop je het risico in een vicieuze cirkel terecht te komen. Door deze klachten ga je je misschien wel zorgen maken of je er aan ergeren. Want ziek worden, vermoeidheid, geen energie hebben of pijn voelen komt nu even niet handig uit. Dit zorgt ervoor dat stress weer toeneemt en de klachten verergeren. In deze neerwaartse spiraal versterken stress, lichamelijke klachten, negatieve gedachten en jouw reactie elkaar. Het is belangrijk om dit te gaan doorbreken.

Maar ja ontspannen hoe doe je dat?
Stress veroorzaakt een overvraging op o.a. fysiek, mentaal en emotioneel niveau. We doen veel om ons goed te voelen en fit te blijven, We proberen zo gezond / bewust mogelijk te leven, we gaan naar de sportschool, nemen vakantie of een paar dagen vrij, we gaan uit of doen leuke dingen samen met andere. Maar tijd en aandacht voor jezelf komt in dit rijtje heel vaak niet voor!

Wanneer heb JIJ echt rust en ontspanning gehad, een moment voor jezelf? Grote kans dat je over deze vraag wat langer moet nadenken of wellicht is het antwoord nog nooit. 

Ontspanningstherapie
Mindful Balance bied speciaal voor jou ontspanningstherapie aan. Dit is een traject van 6 wekelijkse sessies en bestaat uit het aanleren van: 
  • Ontspannings- en of lichaamsgerichte oefeningen
  • Aanleren van meditatie of visualisatie
  • Massagetherapie
  • Aandachtsgerichte oefeningen vanuit mindfulness

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu