Mindfulnes bij ASS - Mindful Balance

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Mindfulnes bij ASS

Mensen met austisme hebben ondanks hun duidelijke kwaliteiten, vaak moeite om zich staande te houden in de samenleving. Ze raken makkelijk overprikkeld en kunnen zich vaak moeilijk ontspannen. 
Ze hebben de neiging tot nadenken en op detailniveau analyseren van (nieuwe) informatie. 

Vanuit mijn opleiding tot mindfulness trainer en moeder van een dochter met ASS, ben ik begonnen aan het aanpassen van de reguliere mindfulness training. Om deze toegankelijk te maken voor (jong)volwassenen met autisme. Dat heeft geresulteerd in een mindfulness traject bij autisme die bestaat uit 9 wekelijkse sessies.

Mindfulness bij autisme word er geen beroep gedaan op communicatie en inzicht in eigen gedachten en gevoelens. Na een heldere uiteenzetting van de sessie word er een meditatieoefening besproken. Aan bod komen onder andere ademhalings-, luister-, gedachten-, lichaams- en bewegingsoefeningen. 

Er worden praktische tips gegeven en er is tuime aandacht voor specifieke valkuilen voor mensen met autisme. Verder bespreken we in welke structuur men de meditaties kan oefenen en ontvang je de benodigde audiomateriaal om mee te oefenen. 

Er zijn geen speciale eisen waar je aan moet voldoen om een mindfulness traject bij autisme te volgen. Wel moet men bereid en in staat zijn om dagelijks te oefenen om mindfulness aan te leren. 

Mindfulness traject bij autsime is aangepast en afgestemd op (jong) volwassenen met autisme en kan vanuit een pgb worden bekostigd. 
Een groep bestaat uit maximaal 4 personen. Op aanvraag kan men mindfulness bij autisme ook individueel volgen. 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu