Massage - Mindful Balance

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Massage

Behandelinformatie
Wanneer was het de laatste keer dat JIJ een massage hebt gehad? 
Grote kans dat je wat langer na moet denken over deze vraag of dat je tot de conclusie komt nog nooit. We doen tegenwoordig enorm ons best gezond te blijven en ons fit te voelen: sporten gezond eten, mediteren noem het maar op. Alleen een massage of een energetische healing behandeling komt meestal niet in dat rijtje voor. 

Een massage wordt vaak als luxe gezien of als iets wat alleen topsporters regelmatig ondergaan.
Maar wist je dat een massage veel voordelen voor je gezondheid heeft en zelfs de weerstand verbetert?
Het verbetert de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen
De bloedcirculatie is van vitaal belang voor ons lichaam. Via het bloed worden voedingsstoffen naar de cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd. In de spieren is een goede doorbloeding ook van belang. Een spier maakt bij het bewegen melkzuur aan, dit is een afvalstof. Normaal wordt dit melkzuur goed afgevoerd door de bloedvaten in de spier, maar soms kunnen er zogenaamde ‘knopen’ ontstaan. Een knoop, ook wel triggerpoint genoemd, is een bundeltje spiervezels wat als het ware aan elkaar blijft plakken en niet meer soepel in en uit elkaar beweegt. In zo’n knoop hoopt melkzuur zich op, wat een dof zwaar en moe gevoel in de spier geeft. Die knopen zorgen ook dat de spier op sommige plekken wat korter is en daardoor kan trekken aan het uiteinde ervan. Door middel van massage worden deze knopen uit de spieren gehaald, waardoor het melkzuur goed weg kan. Het is verbazingwekkend wat het weghalen van knopen kan doen in bijvoorbeeld nek en schouders. Vaak voelt het hoofd dan in een keer veel vrijer en komt er een hoop energie en ontspanning vrij.

Verbetert de weerstand
Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van massage op de gezondheid. Zo blijkt dat na een massage de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed verhoogd is. Deze witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden. Ook verlaagt een massage het stresshormoon cortisol. Als cortisol te lang in het lichaam aanwezig is, is dat ongunstig voor de weerstand. Door de diepe ontspanning schakelt het zenuwstelsel over op een modus van herstel.

Het geeft rust in het hoofd
Massage bevordert de aanmaak van serotonine en oxytocine, beide feelgoodhormonen die rust, ontspanning en een fijne gemoedstoestand opleveren. Massage kan vooral goed helpen als je last hebt van malende gedachten. Bijvoorbeeld een kwestie op je werk die maar door je hoofd blijft gaan, relatieproblemen of misschien negatieve of onzeker gevoelens over jezelf. Het hoofd blijft dan maar doormalen, maar door een massage kun je veel beter je lichaam voelen en raken de gedachtes naarmate de tijd vordert steeds meer op de achtergrond. Als je met een probleem worstelt, helpt het vaak niet om er maar constant mee bezig te zijn, maar juist om het even los te laten.

De hersenen zijn op de achtergrond dan nog wel op zoek naar de oplossing en als je het niet verwacht schiet het je dan plots te binnen.

Klinkt goed allemaal hé? Verplicht ontspannen voor je gezondheid, wat wil je nog meer :-) Dus wat let je; boek eens wat vaker een massage voor jezelf

Massages bij Mindful Balance
Bij Mindful Balance kun je terecht voor een rug/nek/schouder-, holistische- of Thaise kruidenstempel massage.
  • Holistisiche massage Bestaat uit de beste massage technieken en word persoonlijk afgestemd met een etherische olie. Een holistisiche massage is niet te vergelijken met andere massages door de persoonlijke afstemming.
  • Rug/nek/schouder massage De meeste spanningen uiten zich in de nek en schouders met alle klachten van dien. Om dit heerlijk ontspannen te houden en preventief te werken aan je algehele welzijn is dit een bijzonder fijne massage. Deze massage is echt gericht op opgebouwde spierspanning.
  • Thaise Kruidenstempels Een hele bijzondere weldadige en ontspannende massage die gericht is op body, mind en soul. De massage word gegeven met geneeskrachtige warme stempels afkomstig uit Thailand die enorm diep doorwerken. Eigenlijk is het niet te beschrijven hoe verkwikkend, ontspannend en verdiepend deze massage werkt. Het is een absolute weldaad en de créme de la créme onder de massagevormen. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu