Anti stress & Ontspanning - Wellness Salon

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Anti stress & Ontspanning

Behandelingen
Holistische ontspanningsmassage 

Holistisch komt van het Griekse woord “holos”, wat “volkomen” betekend. Van hieruit kan er een verdiepende ontspanning teweeg gebracht worden. 

Een holistische ontspannings massage is een samenstelling van de meest goed werkende elementen uit verschillende massagetechnieken en kan slechts door zeer ervaren massage specialisten worden uitgevoerd. Daarbij komt dat ik een natuurlijke gave in mijn handen heb dat negatieve energie kan laten afvloeien om ruimte te maken voor positieve energie. 

Bij een holistische massage wordt de mens als een geheel behandelt. Je lichaam, geest en je contact met de omgeving bepalen wie je bent. 
Anti Stress
Er zijn speciale punten in je lichaam waar je emoties en spanningen opslaat. Door de speciale technieken en mijn natuurlijke gave word het lichaam uitgenodigd om dit los te gaan laten. 

Tijdens een holistische ontspanningsmassage integreer ik techniek met intuïtie en werkt afgestemd op de energie van de gemasseerde. Het masseren ontspant en stimuleert de spieren, bevordert de bloedsomloop door de aderen en kalmeert het zenuwstelsel.

Tijdens een Holistische ontspanningsmassage bij Mindful Balance richt ik me naast de fysieke ontspanning op een ontspannen doorstroming van de energiebanen. Deze diepe en intense innerlijke ontspanning zorgt voor meer rust in het hoofd door de subtiele energie uitwisseling. Een regelmatige ontspanningsmassage van Mindful Balance werkt dan ook preventief omdat het lichaam deze energetische ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen. 

Waarom een ontspanningsmassage?
De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en verschillen van persoon tot persoon. De meerderheid van al diegenen die regelmatig zo’n massage laten uitvoeren zoeken ontspanning en willen in de eerste plaats hun stress verminderen. Stress kan de oorzaak zijn van de meest uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals:
  • Pijn en chronische pijn
  • Stijve en pijnlijke spieren
  • Alle soorten rugpijn
  • Nek- en schouderklachten
  • Hoofdpijn en migraine

Een Holistische ontspanningsmassage kan verlichting brengen en de pijn doen verzachten en in sommige gevallen zelfs (tijdelijk) laten verdwijnen. 

Voor alle duidelijkheid ik geef geen erotische massages
Deelmassage specifiek voor de rug| nek | Schouder is een intensieve zonegerichte massage.
Bij een rug | nek | schouder massagen worden de armen vaak ook meegenomen, omdat pijn in het nek-, schouder- en rug gebied vaak uitstraalt naar de armen. Heb je vooral last van lage rugpijn of een stijve schouder? Geef dit dan tijdens aan bij je, zodat de behandeling wordt aangepast aan jouw behoeften. Een rug massage, nekmassage en schoudermassage kan worden gecombineerd, maar als jij bijvoorbeeld vooral de onderrug behandeld wilt hebben, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Deze massage zorgt voor een betere bloedcirculatie en voor meer aanvoer van zuurstof naar de weefsels toe. Zo worden afvalstoffen beter afgevoerd en zal de pijn verminderen doordat weefsels beter in staat zijn om zichzelf te herstellen. Je kunt een massage nemen bij moeheid, stress en een gespannen gevoel, maar of je nu wel of geen klachten hebt doet er eigenlijk helemaal niet toe. Een rug-, nek- en schoudermassage is namelijk altijd een cadeautje voor je lichaam en geest.

Zo kunnen er bijvoorbeeld hoofdpijnklachten ontstaan doordat de spieren in de nek, rug en schouders te gespannen zijn en uiteindelijk verharden en spierknopen vormen. Het pijngebied straalt dan uit naar andere gebieden van het lichaam, met alle gevolgen van dien. Met een rug-, nek- en schoudermassage zorg je ervoor dat de spieren ontspannen, botten, pezen en weefsels flexibel blijven en dat lichamelijke pijn vermindert.

Laten we ook vooral niet vergeten dat deze deelmassage ook heel ontspannend voor lichaam en geest werkt wanneer je geen klachten hebt. Een echte win-winsituatie dus!

Boek nu
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu