Burn - out coaching - Wellness Salon

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Burn - out coaching

Behandelingen
Persoonlijk opmaat traject Burn-out coaching
Tijdens het traject begeleid ik mensen van last naar kracht. Mensen die in het dagelijks leven, beperkingen of belemmeringen ervaren door een (dreigende) burn-out of een terugval ervaren.

Wat is een burn-out eigenlijk?
Mijn visie over een burn-out is: dat het natuurlijk evenwicht tussen lichaam, geest en ziel is verstoord op verschillende gebieden door jarenlange overvraging.

Als er één woord is dat kan worden geassocieerd met de term “burn-out” dan zou ik toch wel zeggen “uitputting”. De toestand dat ontstaat door langdurige blootstelling aan stress geeft fysieke, mentale en of emotionele uitputting. 
"thuiskomen" in jezelf
Deze uitputting ontstaat door overvraging en ligt vaak op verschillende gebieden en gaat gepaard met het weggeven van veel energie. Een burn-out krijg je niet van de ene op de andere dag! Meestal is het een proces van jaren van jezelf wegcijferen, het willen voldoen aan verwachtingen van andere. Een burn-out kan iedereen overkomen maar vaak zijn het; of mensen die heel veel aankunnen, of zijn ze hoger opgeleid.

Het langdurig overvragen van de draagkracht zorgt ervoor dat je niet meer de benodigde kracht bezit om op een bepaal moment de last nog te dragen. De draagkracht is voor ieder weer anders net als de draaglast én de hoeveelheid die men aankan. Dat maakt een burn-out lastig, wat voor de één als last word ervaren kan voor de ander een uitdaging zijn om aan te pakken.

Als we geboren worden krijgen we van nature voldoende energie, vitaliteit en veerkracht mee om ons leven te leiden. Door allerlei omstandigheden kan men vroeg of laat tegen een burn-out aanlopen. Simpel gezegd, ervaar je een burn-out wanneer je voelt dat het stresslevel te veel is om mee om te gaan en het je beperkt en of belemmert in het dagelijks functioneren.

Burn-out coaching bij Mindful Balance
Je word begeleid op verschillende niveaus en gebieden. Zodat men de harmonie kan gaan herstellen om de eigen evenwicht te hervinden. Om (weer) te leven vanuit het hart in verbinding met wie je in essentie bent. 

Om last naar kracht om te buigen is het nodig om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen, spelen het niet oordelen, vriendelijkheid, ontspanning en wie JIJ bent een cruciale rol. In dit proces doet het er dus even niet toe wat iedereen van en over jou vindt.

Het is dan bijzonder prettig dat iemand jou zonder oordeel centraal stelt, naar je luistert, je weer in contact laat komen met jezelf én je weer terug kan zetten in jouw eigen kracht!

Burn out coaching is een persoonlijk traject en word opmaat afgestemd op JOU. 
Hierdoor kan een traject 8 weken duren maar kan het ook zijn dat er meer tijd nodig is. Dit is sterk afhankelijk van de persoon en de mate van de bereidheid en inzet om zich open te stellen voor andere mogelijkheden om tot herstel te komen.

Vanaf het eerste moment dat we beginnen aan het traject ervaar je direct dat het iets doet en krijgt je praktische “tools” die JIJ een leven lang zelf kan inzetten mocht dit nodig zijn. Burn-out coaching bij Mindful Balance is gericht op “thuiskomen” in jezelf.

Bij deze aanpak voelen mensen zich bevrijd en maken een enorme sprong in de persoonlijke ontwikkeling. Je bent meer aangesloten op de krachtbronnen in jezelf waardoor alles met meer gemak gaat en je veel meer vreugde ervaart. Dit ervaart men als werkelijk thuiskomen in zichzelf.

Een burn out coaching traject bestaat uit één, meerder of alle elementen (dit is afhankelijk van jouw persoonlijk traject dat nodig is om tot herstel te komen) zoals o.a.: 
• Cognitieve oefeningen
• Mindfulness of complete mindfulness (MBCT) training
• Energetische- & ontspanningstherapie
• Bewegen & opdrachten
• Lifestyle- en of mentale coaching
• Aanleren van mediteren
• Massage- en of energetische therapie
• Gesprekstherapie (psychosociaal counseling)
• Lichaamsgericht werken en of oefeningen

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu