BME Coaching - Wellness Salon

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

BME Coaching

Behandelingen
Persoonlijk opmaat traject.
Tijdens het traject begeleid ik mensen van last naar kracht dit doe ik via een BME Coaching traject. BME  coaching is gebaseerd op het creeëren van een ander bewustzijn via body, mind en soul (energetisch). 

Deze vorm van coaching heeft een fundamenteel andere kijk op coaching en therapie dan gebruikelijk is.

Bewustzijnsleer kijkt namelijk verder dan de persoonlijkheid die veelal een constructie is van onze mind, onze geest. 

Daarom staat in BME sessies niet de verbetering van de persoonlijkheid op de voorgrond, maar de zoektocht naar wie de ander ten diepste is. 
"thuiskomen" in jezelf
Leven en werken vanuit het contact met die essentie leidt tot een geheel nieuw zelf- en wereldbeeld. Nieuwsgierigheid en compassie openen het hart en inspireren tot nieuw gedrag. Als je uiteindelijk één kunt zijn met wie en wat je bent, geeft je dat als mens een grote mate van diepgang en aanwezigheid.

BME Coaching is gebaseerd op vier uitgangspunten:
  • Ieder mens is op zoek naar zichzelf.
  • Ieder mens is een unieke uitdrukking van een vrij-beweeglijk, niet-geconditioneerd bewustzijn.
  • Gewaarworden van dit bewustzijn, ook wel Essentie genoemd, is de duurzame bron van geluk.
  • Volledige zelfacceptatie en acceptatie van wat is, voert naar die bron en zorgt voor een thuiskomen in jezelf.

Je word begeleid op verschillende niveaus en gebieden. Zodat men de harmonie kan gaan herstellen om de eigen evenwicht te hervinden. Om (weer) te leven vanuit het hart in verbinding met wie je in essentie bent.

Hierbij spelen het niet oordelen, vriendelijkheid, ontspanning en wie JIJ bent een cruciale rol. In dit proces doet het er dus even niet toe wat iedereen van en over jou vindt. Het is dan bijzonder prettig dat iemand jou zonder oordeel centraal stelt, naar je luistert, je weer in contact laat komen met jezelf én je weer terug kan zetten in jouw eigen kracht!

Vanaf het eerste moment dat we beginnen aan het traject ervaar je direct dat het iets doet en krijgt je praktische “tools” die JIJ een leven lang zelf kan inzetten mocht dit nodig zijn. BME coaching bij Mindful Balance is gericht op “thuiskomen” in jezelf.

Bij deze aanpak voelen mensen zich bevrijd en maken een enorme sprong in de persoonlijke ontwikkeling. Je bent meer aangesloten op de krachtbronnen in jezelf waardoor alles met meer gemak gaat en je veel meer vreugde ervaart. Dit ervaart men als werkelijk thuiskomen in zichzelf.

Bewustzijnscoaching is meer dan de toepassing van praktische technieken.  Alle geconditioneerde zelfbeelden, gecreëerd door het superego, zorgen voor veel onrust, gepieker en zelfafwijzing. De ander helpen met het doorzien en disidentificeren van gedachtenpatronen uit het verleden die geen relatie hebben met de werkelijkheid die zich nu aandient, is één van de belangrijkste aspecten tijdens BME coaching. 

Een ander aspect is het ontdekken van de kracht van acceptatie van ‘wat is’ en het vergroten van de eigen draagkracht voor gevoelens van ongemak (containment). Dit aspect maakt een grondhouding mogelijk waarin alle gedachten, gevoelens en behoeften verwelkomd kunnen worden die vervolgens als vanzelf oplossen of transformeren naar hun oorspronkelijke kwaliteiten zoals kracht, creativiteit, spontaniteit, plezier en levenslust.

Praktische informatie:
Dit is een persoonlijk traject dat opmaat word afgestemd. We starten altijd met 8 wekelijkse sessies van hieruit bekijken we samen wat er nog aanvullend nodig is. Vaak kun je na 8x  zelfstandig verder. Het kan echter ook voorkomen dat het wat langer duurt of dat je gebruik wilt maken van zogenaamde nazorg door 1x per 2 weken of 1x per maand een consult of sessie in te plannen.

Voor wie is dit geschikt?
Eigenlijk voor iedereen die voelt dat ze het anders willen gaan doen. We leven in een linear denkende maatschappij en het leersysteem is linear gericht. Echter worden we zowel conceptueel;- als linear (voelend en denkend) geboren. Door ons linear stelsel in de maatschappij en leersystemen leren we meer om in het hoofd (mind) te gaan zitten. Hierdoor ontstaat er een enorme disharmonie (gevoel) in de verbinding met wie we ZIJN! 

Burn- out?
Heb je last van een (dreigende) burn-out of terugval hierin dan is deze vorm van coaching in samenwerking met een mindfulness training van Mindful Balance een zeer krachtig alternatief om aan je herstel te werken. Heb je hier vragen neem dan gerust contact met me op via email. 

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu