Jezelf zijn centraal - Wellness Salon

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Jezelf zijn centraal

Jezelf zijn Centraal
Persoonlijk opmaat traject.
Tijdens het traject begeleid ik mensen van last naar kracht dit doe ik via een BME Coaching| Counseling  traject. Dit is een methodiek gebaseerd op het creeëren van een ander bewustzijn fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Waarbij jij als persoon met wie je in jouw essentie bent centraal staat. 

Deze methodiek heeft een fundamenteel andere kijk op coaching|counseling en therapie dan gebruikelijk is.

Bewustzijnsleer kijkt namelijk verder dan de persoonlijkheid die veelal een constructie is van onze mind, onze geest. 

Daarom staat in BME sessies niet de verbetering van de persoonlijkheid op de voorgrond, maar de zoektocht naar wie de ander ten diepste is. 

Leven en werken vanuit het contact met die essentie leidt tot een geheel nieuw zelf- en wereldbeeld. Nieuwsgierigheid en compassie openen het hart en inspireren tot nieuw gedrag.
"thuiskomen" in jezelf
Als je uiteindelijk één kunt zijn met wie en wat je bent, geeft je dat als mens een grote mate van diepgang en aanwezigheid.

BME Coaching | Counseling is gebaseerd op vier uitgangspunten:
  • Ieder mens is op zoek naar zichzelf.
  • Ieder mens is een unieke uitdrukking van een vrij-beweeglijk, niet-geconditioneerd bewustzijn.
  • Gewaarworden van dit bewustzijn, ook wel Essentie genoemd, is de duurzame bron van geluk.
  • Volledige zelfacceptatie en acceptatie van wat is, voert naar die bron en zorgt voor een thuiskomen in jezelf.

Je word begeleid op verschillende niveaus en gebieden. Zodat men de harmonie kan gaan herstellen om de eigen evenwicht te hervinden. Om (weer) te leven vanuit het hart in verbinding met wie je in essentie bent.

Hierbij spelen het niet oordelen, vriendelijkheid, ontspanning en wie JIJ bent een cruciale rol. In dit proces doet het er dus even niet toe wat iedereen van en over jou vindt. Het is dan bijzonder prettig dat iemand jou zonder oordeel centraal stelt, naar je luistert, je weer in contact laat komen met jezelf én je weer terug kan zetten in jouw eigen kracht!

Vanaf het eerste moment dat we beginnen aan het traject ervaar je direct dat het iets doet en krijgt je praktische “tools” die JIJ een leven lang zelf kan inzetten mocht dit nodig zijn. BME coaching bij Mindful Balance is gericht op “thuiskomen” in jezelf.

Bij deze aanpak voelen mensen zich bevrijd en maken een enorme sprong in de persoonlijke ontwikkeling. Je bent meer aangesloten op de krachtbronnen in jezelf waardoor alles met meer gemak gaat en je veel meer vreugde ervaart. Dit ervaart men als werkelijk thuiskomen in zichzelf.

Bewustzijnscoaching is meer dan de toepassing van praktische technieken.  Alle geconditioneerde zelfbeelden, gecreëerd door het superego, zorgen voor veel onrust, gepieker en zelfafwijzing. De ander helpen met het doorzien en disidentificeren van gedachtenpatronen uit het verleden die geen relatie hebben met de werkelijkheid die zich nu aandient, is één van de belangrijkste aspecten tijdens BME coaching. 

Een ander aspect is het ontdekken van de kracht van acceptatie van ‘wat is’ en het vergroten van de eigen draagkracht voor gevoelens van ongemak (containment). Dit aspect maakt een grondhouding mogelijk waarin alle gedachten, gevoelens en behoeften verwelkomd kunnen worden die vervolgens als vanzelf oplossen of transformeren naar hun oorspronkelijke kwaliteiten zoals kracht, creativiteit, spontaniteit, plezier en levenslust.

Praktische informatie:
Dit is een persoonlijk traject dat opmaat word afgestemd. We starten altijd met 8 wekelijkse sessies van hieruit bekijken we samen wat er nog aanvullend nodig is. Vaak kun je na 8x  zelfstandig verder. Het kan echter ook voorkomen dat het wat langer duurt of dat je gebruik wilt maken van zogenaamde nazorg door 1x per 2 weken of 1x per maand een consult of sessie in te plannen.

Voor wie is dit geschikt?
Eigenlijk voor iedereen die meer vanuit de verbinding met het hart en zichzelf willen leven. 
Tevens is deze vorm van coaching|counseling bijzonder geschikt voor mensen:
  • Die hoog gevoelig zijn (HSP-ers)
  • Met een (dreigende) burn- out
  • Die opzoek zijn naar zingeving
  • Die veel (tijdelijke) stress ervaren
  • Die zich persoonlijk willen ontwikkelen

Coaching & Counseling € 55,00 per uur
Dit is incl. 21% BTW

Werkgevers zijn vaak bereid voor hun werknemers in het kader ter voorkoming of het verminderen van uitval en of ziekteverzuim om coaching & counseling gedeeltelijk of in zijn geheel voor hun rekening te nemen. Hiervoor zijn binnen bedrijven vaak diverse budgetten beschikbaar. Informeer hier zelf naar bij uw werkgever of dit voor u mogelijk is.  Mocht dit zo zijn dan hanteer ik het zakelijk tarief van € 75,00 excl. BTW per sessie









 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu