Blog - Mindful Balance

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Irrationeel vs Rationeel zoek je eigen balans!

Gepubliceerd door Petra Koppelaar in Bewustzijn · 12/4/2018 11:26:00
Tags: accessbarsaccessconsiousnessbewustzijnpersoonlijkegroeispiritualiteitwelzijn
Bij de meeste mensen zit alles keurig netjes in hokjes, of kader men voor de veiligheid graag vele dingen af. Door te voldoen aan verwachting van andere lopen we in een zogenoemde keurslijf. Vaak zie je dat hierdoor onbewust een valse realiteit in stand word gehouden. Verbergt dit niet de onzekerheid, angsten en twijfels? Als dit zo is dan kan van hieruit, er nooit een juiste keuze zijn in overeenstemming met wie we ZIJN!

Geïnspireerd door een podcast waar ik op geabonneerd ben heeft mij een interessant gezichtspunt opgeleverd met veel vragen.

Zo vraag ik me af of overwegend rationeel zijn de oplossing is. Irrationeel houd je vaker in de vraag waardoor men sneller de veiligheid van rationeel zijn kan doorbreken. Irrationeel kan een prachtige helpende aanvullende energie zijn wat veel magie kan opleveren!
Overwegend rationeel zijn sluit deuren voor de ontwikkeling van creativiteit, veerkracht, flexibiliteit, de innerlijke oer kracht. 

Teveel rationaliteit sluit je af om als prachtig energetisch wezen te groeien.

De vraag die mij bezig houd is:

Zetten we met overwegend rationeel handelen een valse realiteit in de wereld? Kan het zijn dat we wanneer we altijd handelen vanuit het rationele, hiermee ons zelf willen verbergen bewust of onbewust?

Rationeel handelen is iets dat we aanleren vanuit normen en waarden die we meekrijgen, vanuit de (on)beschreven regels, vanuit de cognitieve vaardigheden die we aan moeten leren, vanuit van alles en nog wat, wie we verwacht worden te zijn, enz…..
Begrijp me goed rationeel zijn, kennis vergaren en iets leren is een prachtige basis om geld te verdienen, om iets tastbaars in de wereld te zetten, uitvindingen te bieden die het leven vergemakkelijken, mooie gebouwen neer te zetten, goede wegen aan te leggen, enz... en toch vraag is me af…. Is dat alles bedoelt als de standaardnorm of als een waardevolle dankbare aanvulling.

Worden we eigenlijk niet aan banden gelegd? Kan het zo zijn dat we hiermee het contact verliezen met wie we ZIJN in onze kern? Liefdevolle pure wezens onderdeel van een groter geheel?

Kan het zijn dat we hierdoor andere magische mogelijkheden minder tot niet meer bewust voelbaar zijn dat de EGO in plaats van een aanvulling een belemmering of erger ons beperkt in wie we ZIJN. ZIJN er daarom zoveel kinderen en mensen die “vastlopen”. Die bestempeld en in een hokje gezet worden zonder dat ze zich mogen ontvouwen tot prachtige vlinders?

ZIJN we niet allemaal prachtige wezens met volop mogelijkheden om liefde en iets moois te creëeren?

Met deze vragen in mijn achterhoofd vraag ik me af.
Wat is de rede dat we allemaal irrationeel geboren worden? Kan het niet zo zijn dat het wellicht bedoelt is liefde en magie in de wereld te brengen? Is het mogelijk dat het de bedoeling is dat het wonder van iedere geboorte ten volle word benut in licht en liefde?

Ik ga niet opzoek naar een antwoord dat alleen maar iets rationeel vast zet, maar laat me leiden door een irrationele vraag die alle mogelijkehden open laat staan. Hoe kan ik iedere dag weer een waardevolle bijdrage zijn aan dit liefdevolle geheel?

In licht en liefde,
Liefs PetraTerug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu